Vaření dle fantazie

22. září 2018 v 13:47 |  VAŘENÍ A PEČENÍ
Dnes jsem měla lehké vaření a žádné pečení, i když moučník jsem udělala. Také v kuchyni rádi improvizujete? Já ano. Dnes jsem si řekla, že udělám zapečené brambory, ale trochu jinak než obvykle. Dělávám je většinou z vařených brambor, ale dnes jsem je dělala ze syrových. Jemně jsem je nastrouhala na plátky, hezky vyskládala dokolo do remosky, na to jsem dala na jemno nakrájený salám, malou cibuli, zase brambory, naloženou zeleninu a nahoru brambory. Celé jsem to zalila šlehačkou a pomalu pekla. Byla to dobrůtka, ale zapomněla jsem to vyfotit včas, tak už jen ten zbytek.

Zbyl opravdu jen kousek, ale měli jsme oba s manželem dost. Nepřejídáme se.

V sobotu vařím i polévku, v týdnu ne a dnes si manžel poručil tu, jak já jí říkám falešná gulášovka. Místo masa tam dávám salám a přidávám tam zeleninu. Nám chutná.

No a místo pečení jsem tentokrát koupila korpus a udělala jsem jen třepací dort. Ono se to jednou za čas taky nezblázní. Tak jsem stačila ještě v pohodě vyprat prádlo.

Venku se sluníčko zase schovalo, má přijít velký vítr, to není moc dobré. Tak se opatrujte. Zdraví vás Ježurka
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Alka Alka | E-mail | 22. září 2018 v 14:07

no jen co jsem dočetla, jaké máš bolesti - tak hned k tomu toto...Ty jsi nezmar. :-)

2 Ježurka Ježurka | Web | 22. září 2018 v 14:09

[1]: Ale jíst se přece musí, no ne? A dokud mi chutná...

3 Eliss Eliss | Web | 22. září 2018 v 16:24

Zapečené brambory patří mezi mé oblíbení jídlo, a copak je ten "třepací dort?" :-)

4 Jarka Jarka | Web | 22. září 2018 v 19:29

Díky za inspiraci, jak se zapečenými bramborami, tak s polévkou. Také pravidelně vařím polévku jen o víkendu a to většinou vývar, když ji máme ve všední den, tak máme rádi ty husté, ke kterým se dá zakousnout nějaké pečivo a falešná gulášovka je k tomu jak stvořená. :-P  :-)

5 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 22. září 2018 v 20:01

Libuško, také se chystám na polévku a to dýňovou, budu mít v pondělí velké zařizování, tak abych měla oběd hned, bude to jistit den předem uvařená dýňová, koupím pouze pečivo. :-)

6 daniela daniela | E-mail | Web | 22. září 2018 v 21:10

Libuška, mňa baví varenie len vtedy, keď inprovizujem, skúšam niečo nové. Málokedy sa mi stane, že viackrát uvarím presne rovnako :-)
Ale tortička bola isto parádna, aj keď s ňou nebolo toľko námahy, dôležitý je výsledok :-)

7 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 22. září 2018 v 21:13

Brambory zapékám každou chvíli. Remoska je výborná věc na podobné experimenty. ;-)

8 chudobka1970 chudobka1970 | Web | 23. září 2018 v 8:15

Mě vaření moc nejde. Ale tohle vypadá moc dobře :-)

9 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 23. září 2018 v 12:08

Improvizaci a fantazii a experimenty v kuchyni já rád.

10 Zdenka"ren" Zdenka"ren" | 23. září 2018 v 12:37

Tedy Libuško, jak píše Alka, jsi opravdu nezmar. Ovšem chápu, že činnost je kolikrát to nejlepší,jak na chvíli odvést pozornost od toho trápení.Držím palce,ať už je ti líp.

11 Aliwien Aliwien | E-mail | Web | 23. září 2018 v 15:59

Taky nevím, co je třepací dort. Ale zapečené brambory dělám často a ráda.

12 Ježurka Ježurka | Web | 24. září 2018 v 13:29

[3]:[11]: Třepací dort je jednoduchý. Koupím hotový korpus, pokud jsem líná nebo nemám čas ho upéct, dále koupím smetanu na šlehání, mandarinkový kompot, puding, který se dělá bez vaření, vše to dám do misky s pevným víkem a třepu na všechny strany a opravdu hned to zhoustne. Dám to na korpus, rozetřu a posypu strouhanou čokoládou. Dám do ledničky a za chvíli mohu konzumovat. :-D

13 Ježurka Ježurka | Web | 24. září 2018 v 13:33

[4]: Jsem ráda, že jsem tě inspirovala.
[5]: Já tedy polévky moc nemusím, jen těch pár, co si sama uvařím, ale dýňovou jsem nikdy nejedla a myslím, že ani jíst nebudu.
[6]: Ano, já taky ráda experimentuji.
[7]: To je pravda, remosku využívám stále.
[8]: Ale něco určitě taky ráda děláš, ne?
[9]: Tak se vlastně snadno tvoří nové chutné recepty.
[10]: Děkuji za přání, snad se taky dočkám.

14 Hanka Hanka | 24. září 2018 v 13:46

Je vidět, že remoska by byla i vítaným dárkem pro někoho. ??? Třepací dort znám, jednou to letělo u nás v práci a všichni třepali :D . Udělala jsem to asi 2x, jenže to je tak pro návštěvu, je to prostě dort. ;-)

15 Melissa Melissa | Web | 25. září 2018 v 14:03

Ježurko,i z toho kousku je vidět,že to byla dobrota:)K tomuto jídlu jsem se ještě nepropracovala,ale slyšela jsem na něj už mnoho chvály,tak ho taky udělám:)A falešná gulášovka zní taky dobře:)A zaujal mne tvůj třepací dort,recept jsem neznala,ale podle tvého popisku ho v nejbližší době vyzkouším:)Skvělé menu:)! :-)  :-)  :-)

16 MarijaKes MarijaKes | Web | 26. září 2018 v 15:09

Já experimentuju ráda. Syn mi jednou řekl, je to výborné, ale škoda, že už to víckrát mít nebudeme. Zase dáš jiné koření, jiné ingredience a už to bude prostě jiné.
Remosku nemám, ale dá se to zapéct i v troubě. Já jsem bramborová tu falešnou gulášovku mám ráda. :-)

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama