Dnes mám tvořivou

13. června 2018 v 16:30 |  VAŘENÍ A PEČENÍ
Včera jsem referovala i ukazovala, jaké jsem včera dostala třešně. Byly opravdu výborné. Musím se přiznat, že mi včera Evička nabídla doma ke kafíčku i bublaninu a ta mi tak chutnala, že jsem si hned řekla o recept. Mám několik receptů na tuto dobrotu, ale takhle je nejlepší.

Tak jsem se dnes pustila do pečení a zkonstatovala jsem, že už jinou nepeču.

Upekla jsem jen do remosky, to pro nás dva stačí, ale myslím, že dlouho opravdu nevydrží.

Zbylé třešně jsem vypeckovala a dala do mrazáku, v zimě jako když je najdu.

Taky jsem nevěděla, co k večeři, tak jsem se ještě pustila do pochoutkového salátu. Kupovaný nemusím, ale ty moje domácí můžu. Byl dobrý a příště asi udělám zase rybí. Ten nám taky chutná.

Dnes u nás celý den fouká opravdu studený vítr, ale jinak to jde. A neprší. Přeji hezký zbytek dne. Ježurka
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Jitka Jitka | E-mail | Web | 13. června 2018 v 16:39 | Reagovat

Koláč vypadá velmi dobře. Na víkend mám naplánovanou bublaninu s jahodami. :-)

2 Kitty Kitty | E-mail | Web | 13. června 2018 v 16:43 | Reagovat

Mám všechno nachystané na táč na plech, ale zaujala mě využití remosky; dnes bude "pečení" z remosky. S rebarborou a rybízem z loňska - za týden už může být nový přímo ze zahrady.
Tvůj koláč vypadá ta výborně, že se zvedám a jdu míchat! Děkuji za inspiraci :-D

3 Joina Joina | Web | 13. června 2018 v 16:47 | Reagovat

To se, ale někdo tady má.  U nás zdaleka ještě nejsou dozrálé. Jestli bude teplo, možná za dva týdny se jimi můžeme taky těšit.
Takovou buchtičku bych si také s radostí dala :) Ať chutná ;)

4 greenieindahouse greenieindahouse | 13. června 2018 v 17:09 | Reagovat

Jooo, trešňová je nejlepší. Ale ja už několikátým rokem jsem zblázněná do rebarborovyho koláče z obyč klasiky těsta. Ono jak je to nakyslý, tak je to osvěžující. Ale bacha, jen na jaro, v létě už se nesmí.

5 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 13. června 2018 v 17:46 | Reagovat

Také jsem včera pekla, jahodový koláč pro manžela. Ještě chce rebarborový, tak ten zase příště :-)  :D

6 Janka Janka | Web | 13. června 2018 v 18:55 | Reagovat

Já jsem dělala bublaninu podle PC a vůbec mi nechutnala. Můžeš prozradit recept na tu tvoji? Višní a třešní máme stále ještě dost. Nikdo je nechce. :-)

7 chudobka1970 chudobka1970 | Web | 13. června 2018 v 18:58 | Reagovat

To se nedělá dělat mi přes internet takový chutě... :-)  :-D  :D  :D  :D

8 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 13. června 2018 v 19:38 | Reagovat

prima.

9 Marie Marie | 13. června 2018 v 20:31 | Reagovat

Prosím, taky bych se přimlouvala za recept. Děkuji

10 Hanka Hanka | 13. června 2018 v 23:27 | Reagovat

Už jsem bublaninu dlouho nepekla, on totiž každý drží dietu, no třeba ne až tak, ale dělat malinkatou se nevyplatí. Já používám recept z Vlasty, kdysi tam vycházely recepty "Dcera se učí vařit" a pár receptů jsem přejala. Ještě se chci zeptat na ten pochoutkový - jak se liší domácí od kupovaného? ???  :-)

11 Aliwien Aliwien | E-mail | Web | 14. června 2018 v 13:18 | Reagovat

Vypadá to skvěle, jen recept chybí. Tak sem s ním, třešně už čekají na trhání.

12 Ježurka Ježurka | Web | 14. června 2018 v 16:36 | Reagovat

[1]: S jahodami bych si taky dala
[2]: Doufám, že jste si taky pochutnali na koláči.
[3]: No však se taky dočkáš.
[4]: Taky jsem dělala rebarborový koláč, ale nakyslý ani nebyl. Zasypala jsem nakrájenou rebarboru hrnkem cukru.
[5]: Ano, teď jsou koláče s ovocem na místě.
[6]: Jani, doufám, že jsi recept dostala.
[7]: Promiň, Renátko, tobě bych dala moc ráda.
[9]: Recept napíši do komentáře nakonec.
[10]: Domácí salát je bez stabilizátorů a éček, je čerstvý a vím, co jsem si do něj dala. Dělám vícero salátů a vždy nám chutnají.
[11]: Alenko, recept dám, neboj.

13 Ježurka Ježurka | Web | 14. června 2018 v 16:39 | Reagovat

Recept na bublaninu :
1/4 kg tvarohu,
1/4 kg polohrubé mouky
1/4 kg cukru
1/4 kg hery
2 vejce
1 prášek do pečiva
Heru, vejce a cukr ušleháme, pak přidáme mouku, prášek a tvaroh. Je to rychlé a opravdu moc dobré. :-D

14 MarijaKes MarijaKes | Web | 14. června 2018 v 19:10 | Reagovat

Bublanina vypadá dobře a zrčitě i náramně chutná :-)

15 MarijaKes MarijaKes | Web | 14. června 2018 v 19:11 | Reagovat

Děkuji za recept, už si píšu.

16 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 15. června 2018 v 19:14 | Reagovat

Libuško, zaujal mě tam tvaroh v té bublanině, tak si píši a určitě vyzkouším.
Vypadá báječně. :-)

17 Jana Jana | E-mail | Web | 15. června 2018 v 20:22 | Reagovat

[13]:Tak to je stejné těsto jako na tvarohovou bábovku.

18 Lucka Lucka | Web | 15. června 2018 v 21:20 | Reagovat

No tak ten vypadá k nakousnutí. :-)

19 Yveta Yveta | E-mail | Web | 16. června 2018 v 15:24 | Reagovat

Jé Libuško,bublanina vypadá opravdu báječně :-D a hned jdu na ni,moc díky za recept.Z toho samého  těsta dělám i bábovku,jen tam ještě přidám ořechy,hrozinky,kakao,skořici..,co kdo má rád a úspěch je taky zaručen :-).

20 Jirka Jirka | E-mail | Web | 17. června 2018 v 16:15 | Reagovat

Třešňová bublanina mi v minulosti chutnala. Ta Tvoje vypadá dobře, tipuji, že i dobře chutná. :-)

21 duck life 3 duck life 3 | E-mail | Web | Pátek v 5:09 | Reagovat

thank you for sharing your great experience among us.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama