Dnešní naše menu

2. prosince 2017 v 15:23 |  VAŘENÍ A PEČENÍ
Dnes jsem si řekla, že už jsem tady dlouhu neprezentovala moje kuchtění v kuchyni, tak jsem se rozhodla to napravit. Dnes jsem musela zase čekat, než mne sestičky přijedou ošetřit, tak jsem měla trošku hoňku.

Začala jsem tím, že jsem dala vyvařit kosti a odřezky, které vždy sysluji na mrazáku a pak až je dost nasyslováno, tak uvařím a udělám z toho výbornou česnečku.

Pak jsem se dala do štrúdlu. Těsto jsem si ukutala už včera v podvečer, já ten štrúdl z listového těsta moc nemusím, tak jsem si zase jednou dala to, co mi víc chutná. Je to jednoduché, bez vajec a cukru, tedy také zdravé. Z toho listového těsta už mi druhý den připadá jako povadlý. Tento vydrží svěží stále.

Toto byl výsledek.


Konečně jsem se dala do druhého chodu. Polévka byla hotová a dnes jsem měla v plánu kuřecí směs a hranolky do trouby. Kuřecí směs stokrát jinak, vždy nějak experimentuji a mám v ní ráda červenou papriku, myslím tím plod. Ale nebyla, tak jsem koupila zelenou a ono to taky šlo. Skoro nikdy nemá ta moje směs stejnou chuť, ale zatím mi vždy chutnalo a manželovi taky.

Toto je jako obvykle moje porce.

Potřebuji nutně vyčistit mrazák a měla jsem tam hranolky, tak jsem je chtěla spotřebovat. Zítra se pustím do toho mrazáku. Velký úklid nemohu, tak aspoň ten malý. Taky ještě budu prát, dnes byla jedna várka a zítra další. Snažím se aspoň něco dělat, abych se nemusela stydět. Jídlo mi zatím jde dobře, s tím nemám nějaké problémy, tedy když nestojím u plotny celé dopoledne.

Přeji vám všem krásný adventní víkend a krásné počasí. U nás zatím pořád není ani vločka sněhu, ale mně tady nechybí. Vaše Ježurka
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Elis Elis | Web | 2. prosince 2017 v 15:32 | Reagovat

Mňam mňam, to vypadá nádherně :3
Já dneska celý den sedím nad perníčkama, takže se živím jen nimi :D.. Ale úplně vidím, jak zítra vyjím úplně vše slané :D..

2 ╬ Gothic Soul ╬ ╬ Gothic Soul ╬ | E-mail | Web | 2. prosince 2017 v 15:33 | Reagovat

Bohužel maso nejím

3 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 2. prosince 2017 v 15:43 | Reagovat

Libuško, nepřepínat!!! Šetřit se :-D  :-D Máš to stejně dobroty, mňam a jsi šikulka. :-)

4 Intuice Intuice | E-mail | Web | 2. prosince 2017 v 16:25 | Reagovat

Samé dobrůtky! Já tedy nejraději štrúdl z listového těsta, ale asi nevím, jaký recept máš na štrúdl Ty. Kuřecí směs dělám pokaždé jinou, podle toho, co mám zrovna doma. :-)

5 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 2. prosince 2017 v 16:46 | Reagovat

Není to náhodou  pivní těsto? Jinak opravdu jsi pilná dost. :-)

6 Mirka Mirka | Web | 2. prosince 2017 v 16:59 | Reagovat

Libuško ten receptík na štrudlík je mouka,tuk a jogurt???Taky dělám raději těsto svoje,ale listové u nás jde,ale to potom není na druhý den,jsem nepoučitelná,jím a jím dokud je a pak už nenííííí...
Já jsem dělala brambory,krkovičku z trouby= z top receptů...je to dobré,ale celý den jsem se cpala cukrovíčkem,protože jsem  mazala krémem,slepovala a zdobila. A teď jsem ráda že si Liborodvezl svůj podíl...
Libuško jen malý dotaz: nemám ti koupit větší talíř na porce,vždyť ti to z tohoto určitě padá...a teď dostanu a já se nedám...pa :-)  :-)  :-)

7 Eliss Eliss | Web | 2. prosince 2017 v 17:12 | Reagovat

Samé výborné věci, já mám kuřecí směs s paprikou taky moc ráda 8-)

8 Květa Květa | E-mail | Web | 2. prosince 2017 v 17:31 | Reagovat

Pozdravuju a opatruj se!!! :-)  :-)  :-)

9 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 2. prosince 2017 v 17:35 | Reagovat

Kuře stokrát jinak, to nikdy nezklame a chutná snad všem. Poslední tři roky si dělám hranolky domácí, koupila jsem na ně kráječ a těm kupovaným se nemohou rovnat. Trošku víc práce, ale stojí to za to :-)  :-) :-P

10 Zdenka"ren" Zdenka"ren" | 2. prosince 2017 v 18:00 | Reagovat

Štrůdlíky vypadají náramně,myslím, že jsi sem už receptík dávala, kouknu k tobě do rubriky. Mně zase chytly záda, tak jsem byla ráda, že jsem našla v mrazáku rizoto, a udělala k tomu kyselo. :-D Hezký adventní čas přeji :-)

11 Evina Evina | E-mail | 2. prosince 2017 v 18:23 | Reagovat

Jako vždy,Libuško-jsi tak pracovitá,až mám z toho mindrák.Štrúdl jsem už dlouho neměla:-(Já jsem dnes dělala bramb.knedlíky,plněné párkem(vídeňským) a zelí.Davídek vždy říkávál:"Babi chtěl bych ty knedlíky,co je v nich něco schované"
Přeji oběma krásný podvečer a šetři se :-)

12 Zdenka Zdenka | Web | 2. prosince 2017 v 18:57 | Reagovat

Libuško, i mě se zdá, že toho děláš nějak moc :-)  :-) Šetři trošku síly ;-)  :-)

13 hrachajdice hrachajdice | Web | 2. prosince 2017 v 21:19 | Reagovat

Mňam , až mám hlad ! :-)

14 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 2. prosince 2017 v 21:45 | Reagovat

štrůdl já rád. milostivá doň dává někdy i rozinky máčené v rumu.

15 nudistka nudistka | Web | 2. prosince 2017 v 22:15 | Reagovat

Štrůdl vypadá opravdu lákavě, to je motivace si jej upéct.

16 MarijaKes MarijaKes | 3. prosince 2017 v 7:10 | Reagovat

Česneku bych si také dala, ale dělám ji bez masa. Jinak já v kuchyni také hodně experimentuji s kořením a jídlo chutná vždy jinak. Štrůdl dělala moje maminka z plundrovaneho těsta a to já moc neumím. Měj se hezky.

17 Joina Joina | Web | 3. prosince 2017 v 8:48 | Reagovat

Výbornou česnečku bych ochutnala :-)
A ten štrůdl vypadá taky dobře ten jsem taky dlouho nedělala.
I když jsem snídala mám na něco velkou chuť :-)

18 klavesnicetuka klavesnicetuka | Web | 3. prosince 2017 v 8:52 | Reagovat

my včera taky měli kuřecí směs ale s rýži...a dnes přijdou na řadu karboše :-D

19 věrka věrka | 3. prosince 2017 v 9:04 | Reagovat

Samé dobroty jsi přichystala, jsi pilná a šikovná. Já budu mít dneska asi halušky, nebo chlupáče, to ještě nevím pro co se rozhodnu. Mám upečený maso a polévku mám květákovou, tak budu dělat jen přílohu. U nás trochu sněhu je, ale ne nějak moc, jen tady u nás nahoře, ve městě a doleji je holo. :-)

20 Hanka Hanka | 3. prosince 2017 v 10:20 | Reagovat

Štrůdly vypadají náramně, ale přidám se k těm, kteří ti řeknou, že místo pečení by ses  měla šetřit. Já proti listovému těstu rozhodně nic nemám, často koupím Babické a to je kvalitní. Kdo by se s tím ..., že jo. Ale v sobotu jsem upekla také dva štrůdly, po dlouhé době jsem je dělala z kynutého těsta a chuťově je to zase něco jiného, to je fakt. Jen, prosím tě, s tím praním to také nepřeháněj, mysli na to. ???  :D

21 Siren Siren | E-mail | Web | 3. prosince 2017 v 17:07 | Reagovat

Také přeji krásný advent a nastávající týden! :)
Štrudl jsem neměla jak dlouho a dostala jsem na něj díky článku obrovskou chut! :D

22 Zdena Zdena | Web | 3. prosince 2017 v 19:42 | Reagovat

Jů já bych si tak dala štrůdl ;-) ..
Krásný adventní čas ti a tvé rodince Libuško přeji. Z ❤

23 Natálie Natálie | Web | 3. prosince 2017 v 20:44 | Reagovat

mňam mňam mňam.. ten oběd vypadá hodně dobře.. :) hned bych si taky dala .. :)

24 Hošanda Hošanda | E-mail | Web | 3. prosince 2017 v 21:09 | Reagovat

Libuško jsi šikovná. Pochutnala bych si na všem co jsi uvařila. Štrúdl dělám z kupovaného listového těsta, jsem pohodlná.
Libuško přeji ti pohodový adventní čas.

25 ruzena ruzena | E-mail | Web | 3. prosince 2017 v 23:31 | Reagovat

Je dobře že jsi tak aktivní :-) Samé dobroty jsi připravila, na štrůdl se chystám už dlouho, ale dala jsem se na bábovky a pak je tu cukroví.. ;-)

26 Jarka Jarka | Web | 4. prosince 2017 v 13:56 | Reagovat

Mám ráda sladké a tak jsem se zalíbením spočinula zrakem na tom štrúdlu, jenže tentokrát je lákavé i to druhé jídlo. Inspirovalo mě k našemu zítřejšímu obědu i my máme v lednici načaté hranolky a kuřecí maso. :-P

27 MirekČ MirekČ | Web | 5. prosince 2017 v 3:56 | Reagovat

S těmi kostmi a odřezky to děláme stejně. Tentokrát jsme ještě měli vývar z vepřového kolena, tak jsme to smíchali (tedy manželka) a bylo výborné nastavovadlo do polévky, kterou nám vozí z vyvařovny. Tažený štrúdl a listový to je sto a jedna.

28 Aliwien Aliwien | E-mail | Web | 5. prosince 2017 v 20:00 | Reagovat

Vypadá to skvěle a určitě i chutnalo.

29 Melissa Melissa | Web | 6. prosince 2017 v 13:05 | Reagovat

Ježurko,je vidět,že jsi šikovná:)Štrůdly vypadají hezky.Taky jsme teď měli štrůdl,ale z listového těsta,mně chutná.A nepekla jsem ho sama,dostala jsem ho,tak co víc si přát:) :-)

30 Ježurka Ježurka | Web | 6. prosince 2017 v 16:47 | Reagovat

[1]: Taky to tak mám. :-D
[3]: Neboj, Marti, to je v pohodě.
[4]: Lotty, určitě jsem už těstě na štrúdl tady psala. Jen tuk, mouka, jogurt a prdopeč.
[5]: Pivní ne, dělám z jogurtu, mouky, tuku a prdopeče.
[6]: Vidíš, kdyby ses rozdělila, tak by ti bylo líp. :-P Jo, to je to těsto.
[7]:[8]:[13]:[15]:[17]:[21]:[22]:[23]:[24]:[28]: Děkuji moc.
[9]: My hranolky správně ani nesmíme, tak je nemíváme často, proto stačí i tyto.
[10]: Ano, Zdeni, recept jsem určitě dávala, je náramně jednoduchý a dobrý.
[12]: Neboj, snažím se.
[14]: Rozinky v rumu nemusím, takže nemáčím, vlastně jsem to začala takto kvůli vnoučatům.
[16]: Do česnečky taky nedávám maso, pokud nějaké zbude na těch kostech, obere to muž před obědem. Do polévky dávám pak jen brambory a vejce.
[18]: Karboše u nás jsou také v plánu.
[20]: Neboj, tohle už můžu dělat v pohodě a kynutý štrúdl mám taky moc ráda.
[25]: Já ještě cukroví nemám, peče hlavně dcera, já jen něco málo.
[26]: Jaruško, doufám, že jste si taky pochutnali.
[27]: Jsem ráda, že je nás víc.

31 Intuice Intuice | E-mail | Web | 6. prosince 2017 v 19:54 | Reagovat

[30]: Teď jsem dělala podobné těsto - ale místo jogurtu tvaroh. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama