Moje dnešní premiéra

23. října 2016 v 16:23 |  VAŘENÍ A PEČENÍ
Změna je někdy třeba i ve vaření, tak to občas zkouším. Ne, že bych sledovala pořady o vaření, ale občas, když sedím u televize a "tvořím", tak někdy kouknu na podobný pořad, no a občas si něco vyzkouším.

Vím. že v dobách, když jsem chodila do práce a tím pádem i na obědy, tak u náv v jídelně vařili i dobrůtky, na které jsem zapomněla. V jednom takovém pořadu o vaření jsem si připomněla jedno jídlo, které jsem si řekla, že vyzkouším. Víte, že jsem tuto dobrůtku ještě sama nevařila? Tak proč to nezkusit, ne? Vyzkoušela jsem tedy BRATISLAVSKÉ VEPŘOVÉ PLECKO s knedlíkem. Trochu mi vadilo, že tam byly psané jen ingredience bez uvedeného množství, tak jsem dávala všeho přiměřeně a světe div se, ono to vyšlo.

Tady se dusí plecko, prošpikované mrkví a okurkou

a tady je konečná fáze - moje porce.

Musím říct, že jsme si oba s manželem pochutnali, bylo to pracnější, ale mňam. Když jsem se dívala na recepty s tímto názvem na internetu, tak tam nebyla uvedená zelenina. Já to dělala podle tohoho receptu.

Přeji dobrou chuť všem, budete-li mít chuť, tak do toho. Já si nemyslím, že jsem objevila něco extra, ale třeba si to někdo osvěží tak jako já.

Zdraví vás všechny Ježurka
 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 23. října 2016 v 17:01 | Reagovat

Přiměřeně, čili od oka, to je to nejlepší, co můžeš udělat.
A průběžně ochutnávat ;-)

2 Eliss Eliss | Web | 23. října 2016 v 17:24 | Reagovat

Vypadá to opravdu moc dobře :-)

3 Aliwien Aliwien | E-mail | Web | 23. října 2016 v 18:10 | Reagovat

Vypadá to krásně. Já vařila v sobotu guláš s knedlíkem a dneska byl ještě lepší, než v sobotu. Tak všem dobrou chuť.

4 Evina Evina | 23. října 2016 v 18:10 | Reagovat

Tak to bych se nechala pozvat.:-)Vypadá to opravdu parádně :-)
Přeji krásný podvečer,Libuško :-)

5 Hanka Hanka | 23. října 2016 v 18:25 | Reagovat

Já myslím, že tak zkušená hospodyňka jako ty, si s tím poradí, nevidím v tom problém. Stejně si to každý přizpůsobí svému vaření. A knedlíky děláš domácí nebo kupujete? ???  :D

6 Libuše Libuše | E-mail | 23. října 2016 v 18:59 | Reagovat

Libuško, to věřím, tohle je úžasná dobrota!! Bratislavské plecko děláme několikrát do roka (s mým mužem, který je původně kuchař :-) , řekla bych, že je to obdoba svíčkové, jen se použije vepřové a rajčatový protlak. S domácím knedlíkem je to neskutečná dobrota!! (zadělávám ho v pekárně z celého kila hrubé mouky, to když přijedou na víkend mladí, se po této dobrůtce jen zapráší..) Vidíš, dala jsi mi typ, co bych mohla brzy uvařit. Díky.Zdravím milou ježurku, Libuš :-)  :-)

7 věrka věrka | 23. října 2016 v 19:35 | Reagovat

Dobře jsi navařila, to je dobrůtka. Já jsem byla dneska na chvíli v lese a našla jsem houby, tak jsem si hned udělala bramborovou polévku a už se na ní těším, hezky mi tu voní. V poledne jsem všechno snědla, tak mám navařenou polévku na zítra, ale dneska jí hned otestuju. :-)

8 Iva Iva | E-mail | Web | 23. října 2016 v 21:08 | Reagovat

Libuško, takové recepty jsou nejlepší, stará dobrá klasika. Také si občas udělám nějaký "retro recept" a vzpomínám, jaké tam byly ingredience. ;-)
Recept už na fotce vypadá jako mňamka. :-D

9 Nikki M. Nikki M. | Web | 23. října 2016 v 23:08 | Reagovat

Téééééda! Vypadá to teda výborně a hned mi to udělalo chutě! Přesně takováhle jídla mi tady v Řecku strašně chybí a nemůžu se jich dočkat do Čech! Já také ráda zkouším nové recepty, když mám na to teda nějaký čas...Nedávno jsem zkoušela dýňovou polívku a byla teda také výborná! Rodině chutnala tak, že jsem jí od té doby vařila už třikrát! :-)

10 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 24. října 2016 v 0:10 | Reagovat

Jejda, my jsme mšli dnes také dušené vepřové s bramborami a třešňový kompot. Zeleninovou polévku. Vypadá to dobře.Mrkev my máme rádi.

11 Kitty Kitty | E-mail | Web | 24. října 2016 v 8:39 | Reagovat

Taky jsem se nadchla. Mrkev zde mám, okurku-cuketu nakládanou taky a vepřové koupím. Bude zase něco nového, u nás se kupované maso skoro nejí. Určitě jste si pochutnali a já mám aspoň inspiraci, jak využít tu mrkev. Přeji si další tvoje články o retro vaření ;-)

12 Jarka Jarka | Web | 24. října 2016 v 9:10 | Reagovat

Maso prošpikované zeleninou je zajímavý nápad, jídlo vypadá báječně a určitě to byla vítaná změna. Mě se zdá, že vařím pořád dokolečka to samé a tak každý nový recept přijde vhod. Musím se podívat na net na celý recept. :-)

13 MirekC MirekC | Web | 24. října 2016 v 11:41 | Reagovat

Jojo, také si vzpomínám, dobrý tip, chutnalo mi.

14 Ježurka Ježurka | Web | 24. října 2016 v 15:25 | Reagovat

[1]: Přesně tak to funguje.
[2]: Děkuji.
[3]: Guláš, až žena, mám taky moc ráda. A když je uležený -mňamka.
[4]: Díky, Evičko, i tobě hezký den.
[5]: Snažím se a zatím to jde. Knedlík pro nás dva už nedělám, jen bramborový. Chodíme do jídelny pro čerstvý, neseme ho domů ještě teplý a dělají výborný. Tak se to už moc nevyplatí se s tím patlat. Ne, že bych to nezvládla, ale proč?
[6]: Libuško, nemám doma ani kuchaře, ani pekárnu, tak knedlík kupujeme, ale ještě teplý a výborný. Chutná mně.
[7]: Jo, houby, to se máš. Já dělala ale taky bramboračku s houbami, dcera mi dala svoje nasušené.
[8]: Ivuško, já myslím, že ty dlouho vzpomínat nemusíš. :-D
[9]: Jsi šikovná, když se do všeho pustíš a když chutná, to je radost, že?
[10]: Dušenou mrkev s bramborem a k tomu dušené kuřecí prso - to taky nemá chybu. Měli jsme nedávno.
[11]: Kitty, to jsem zvědavá, jak vám bude chutnat. No, když si vzpomenu na něco staršího, dám vědět.
[12]: Jaruško, já mám taky ten pocit, ale to bychom musely vařit ty jejich "novoty" a to já zas moc nemusím.
[13]: Viď? Taky jsem si to ráda dávala, tak určitě zase někdy udělám doma.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama