Zkušební oběd

7. července 2016 v 14:55 |  VAŘENÍ A PEČENÍ
Dnes jsem byla ráda, že nebylo vedro. Venku tak akorát, ve stínu docela chladno, protože foukal vítr, ale pro mne dobrý. Ráno jsme se vypravili nakoupit, protože jsme o svátcích nenakupovali, ani chleba už nebyl, o koláčky jsem se rozdělila s dcerou, tak to bylo nutné.

Jen jsme se vrátili z nákupu, já jsem se doma otočila a mazala rovnou na autobus a následně na tramvaj, protože jsem si dnes měla přijet k naší PL pro výsledky odběru krve. Vše jsem zvládla, i když mne ty schody dnes nějak zmohly. Ještě totiž od tramvaje do zdravotního střediska v závodě je jich taky dost a to moje koleno stále ještě nefunguje tak, jak by mělo, ale jsem ráda, že chodím.

No a tak jsem si řekla, co pak honem uvařím, když jsme zvyklí celkem pravidelně a taky dřív obědvat. Včera jsem si klikla na jeden recept, který se mi zalíbil a tak jsem usoudila, že to vyzkouším.

Jednalo se o KUŘECÍ JÁTRA SE ŽAMPIONY. Játra si občas rádi dáme, jsou hned a tak jsem nakoupila nejen játra, ale i žampiony a šla po příchodu do toho.

Ještě jsme měli v mrazáku zbytek hranolek do trouby, na ty brambory mne nějak dnes přešla chuť a pak jsem si řekla, kdoví, čím mne budou krmit příští týden v nemocnici, jestli vůbec a co pak budu moci jíst doma a bylo rozhodnuto.

Nejdéle mi trvalo očištění jater, pak už to bylo brzy. Takto na pánvičce

a už je vše na talíři.

Pokud tedy máte rádi a můžete si občas dát játra, tak vřele doporučuji. Je to jednoduché a rychlé.
Na oleji jsem opekla játra nakrájená na kousky, posypala jsem je paprikou, trochou grilovacího koření a ještě jsem tam přidala malinko koření na kuře. Po chvíli žampiony, nakrájené na plátky (asi polovina hmotnosti jater) a asi deset minut jsem to dusila pod pokličkou. Pak jsem do směsi vmíchala trochu hotové jíšky, aby to bylo trošku jako omáčka, ne jen šťáva. Nahoře jsem to posypala strouhaným sýrem a trochu přisolila. K tomu okurkový salát a manžel si docela pomlaskával. Hranolky nebyly vůbec mastné, tak to nemělo chybu.

Kdo má játra rád, doporučuji. Zítra jedu do nemocnice na internu na tu předoperační prohlídku, tak nevím, kdy se vrátím, jsem objednaná na desátou dopolední do Mostu, manžel pojede se mnou a pak to nebudeme hrotit a stavíme se rovnou někde na obědě. Asi tady u nás v naší jídelně, kde dobře vaří, taková domácí strava.

Sluníčko teď momentálně svítí, tak přeji vám všem krásné odpoledne. Vaše Ježurka
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Jarmila* Jarmila* | E-mail | Web | 7. července 2016 v 15:30 | Reagovat

Libuško, ty jsi kouzelnice. :-) V celém tom kolotoči jsi uvařila bezva rychlý a chutný oběd.
Budu se muset ve městě poohlédnout po kuřecích játrech a žampionech.
Přeji hezké odpoledne. :-)

2 Kitty Kitty | Web | 7. července 2016 v 15:35 | Reagovat

Něco na papu - výborně. Zrovna jsme dojeli z rychlého nákupu a hodí se receptík. Ještě musím udělat něco na pozdní oběd. Jeli jsme pro polní okurky do Penny, kde je měli za 9,90. Po poledni je taky měli, ale - už jen dva kousky. No přidám je k dnešním patizonům a cuketám ze zahrady do směsi a stačí. Ráno jich prý měli dost. To jsme zase my neměli čas, sečeme trávu na sušení.
Tobě přeju dobré pořízení zítra a dnes už si dáchni. Článek už máš na blogu... ;-)

3 Aliwien Aliwien | E-mail | Web | 7. července 2016 v 15:50 | Reagovat

Vypadá to krásně. Držím palce, abys to zítra v pohodě zvládla. :-)

4 věrka věrka | 7. července 2016 v 16:17 | Reagovat

Bašta se mě moc líbí a určitě to bylo dobrý. Občas dělám něco podobného, je to rychlý a dobře se to baští. Já jsem dneska dělala soukenický řízek s bramborem a opět držkovou polévku z masáků, to jsou houby. Dokud rostou. Budu na vás zítra myslet, aby byly výsledky v pořádku a operace mohla proběhnout co nejdřív. Čím dřív to bude za vámi, tím dřív budete mít klidnější spaní. :-)

5 Jitka Jitka | E-mail | Web | 7. července 2016 v 16:46 | Reagovat

Játra mám ráda a nejraději krůtí. Jenže teď si musím dát pohov.Palec už se dostává do normálu,ale ještě tomu dám čas než si dám nějaké masíčko. :-)

6 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 7. července 2016 v 17:07 | Reagovat

Dobrý nápad, dlouho už jsme kuřecí játra neměli. Ale my měli stehýnka z kuřete pečená a k tomu brambory. Mírně povařené ve slupce, pak oloupané a přihozené do remosky k těm stehnům a dopečené. Dnes jsem vařila vývar z hovězího a zítra budou fazolky na smetaně zakysané s bramborem vařeným a měkkým masem z polévky.
Přeji ti dobré pořízení v nemocnici. Bude to dobré, máš dobrý základ, vydržíš hodně. :-)

7 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 7. července 2016 v 17:27 | Reagovat

Čtu si tady komentářwe a dostávám hlad :-) Kuřecí nebo krůtí játra dělám také, je to dobré a rychle hotové. S těmi žampiony vyzkouším, díky za tip :-)  :-)

8 Zdena Zdena | Web | 7. července 2016 v 18:38 | Reagovat

Libuško opět dobrůtka. Játra máme rádi,naladila jsi moje chuťové pohárky- tentokrát je udělám podle tebe. Budu na tebe zítra myslet a držet palečky ať vše dobře dopadne. Pa a drž se.❤❤❤

9 annapos annapos | Web | 7. července 2016 v 20:14 | Reagovat

Přeji ti Libuško dobrý, šťastný zítřejší den.
Tvá orientace blogu na kuchařský, je tedy moc dobrý nápad, děda játra sice nesmí ale houby, již rostou a tak jsme to dnes měli podobné, tedy bez jater, řízky z masáků a bramkaš, jen salát byl hodně jiný, to asi neznáš, je to moje specialita a máme ho rádi. Nakrájím cibulovou nať na asi centimetr silné kroužky, osolím, opepřím, podle chuti ocet a zakysanou, hustou smetanu.

10 Joina Joina | Web | 7. července 2016 v 22:03 | Reagovat

No mňam, vše co mi chutná, ale ještě k tomu chybí domácí tatarka :)
Věřím že to musela být pochoutka.

11 Latryna Latryna | 8. července 2016 v 5:24 | Reagovat

Játra mám moc rada ale už nekupujem kuracie ale morčacie - teda krútí. Sú lepšie a lepšie sa aj pripravujú. So šapmiňónmi sú fakt skvelé! ;-)  :-)

12 Jirka Jirka | E-mail | Web | 8. července 2016 v 5:38 | Reagovat

Ježurko jsi šikovná a čilá, všechno zvládneš.

13 Jarka Jarka | Web | 8. července 2016 v 9:22 | Reagovat

Kuřecí játra sem tam koupím a dělám je třeba jako rychlou omáčku s rýží. Tato varianta je prima a určitě ji vyzkouším. Díky za nápad, když se vaří každý den, je každý nový recept vítaný! :-D

14 Hanka Hanka | 8. července 2016 v 12:05 | Reagovat

Vypadá to na talíři moc hezky a věřím, že je to dobré. Já dělám játru tak asi jednou měsíčně, ale na žampionech jsem to nezkoušela. Žampiony ovšem kupuji pod maso, i pod kuřecí plátky pravidelně, i když jiné houby nejím. Jinak doufám, že už máš vše za sebou a je to dobré. :-)  :D

15 Vladimír Vladimír | Web | 8. července 2016 v 15:13 | Reagovat

Játra jsme neměli ani nepamatuju, hned to podstrčím ženě jako tip...i kvůli houbám :-D

16 Otavínka Otavínka | Web | 8. července 2016 v 16:18 | Reagovat

Milá Ježurko, Tvůj článek i fotečky této dobrůtky ve mne vyvolaly velké chutě. Bohužel už z toho nic nesmím, ale byly doby, kdy jsem si to vychutnávala, ještě před rokem 1976.

17 Ježurka Ježurka | Web | 8. července 2016 v 17:22 | Reagovat

[1]: Jarmilko, zkus, rychlé a dobré.
[2]: Kitty, to hlavní mne čeká příští týden, včera už jsem jen dodělávala šicí opravy.
[3]: Alenko,co dnes o nic nešlo, operace je příští týden.
[4]: Věruško, už aby to bylo za mnou. Ale už se brzy dočkám. Příští týden jdu.
[5]: Jituško, já ti rozumím a doufám, že už to nebude dlouho trvat. Krůtí játra mám taky raději, ale u nás je denně nemají.
[6]: Děkuji, Ruženko, koukám, že taky vaříš tak, aby to bylo nejen dobré, ale i to "pasovalo" a navazovalo.
[7]: Já děkuji za pochvalu.
[8]: Zdeňulko palečky až příští týden!
[9]: Aničko, řízky z masáků bych vyměnila za ty pravé!!!
[10]: Ano, bylo to mňam.
[11]: Taky je mám Vierko raději, ale nebyly.
[12]: Děkuji.
[13]: No, uvidíš, až vyzkoušíš.
[14]: Ještě mám vše před sebou.
[15]: Díky.
[16]: No, máš to těžké, já vím.

18 Intuice Intuice | E-mail | Web | 8. července 2016 v 18:47 | Reagovat

Houbičky nejím, ale játra s hranolkami mám ráda. Držím palce na cestu, ať vše zvládneš v pohodě a bez zbytečných karambolů. :-)

19 chudobka1970 chudobka1970 | Web | 8. července 2016 v 19:10 | Reagovat

To je náhodička, ve čtvrtek jsem měla na dálničním odpočívadle "Rohlenka" (asi už se tak nejmenuje) na oběd grilovaná játýrka s hranolkama :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama