Až třetí pokus byl super

28. června 2016 v 14:19 |  VAŘENÍ A PEČENÍ
Když se tak zamyslím nad tím, jak a co se vařilo za mého mládí, je to velký rozdíl. Ne, že bychom neuměli experimentovat nebo se přizpůsobit, ale přece jenom ne tolik, jako ti mladí. A tak se občas učím od nich. Dcera mi někdy řekne, že vařila něco dobrého, co neznám, tak mi to nedá a něco občas vyzkouším.

Jako třeba těstoviny penne se sýrovou omáčkou. Když jsem je dělala poprvé, tak jsem si to asi pořádně nezapamatovala a pak jsme taky nemuseli některé ingredience. Uvařit penne není problém, sýrovou omáčku jsem pořádně nedochutila, do ní jsem přidala brokolici, která nám "nejela" a kuřecí maso, které bylo součástí nakonec, tak jsem neochutila dost výrazně. Bylo to takové mdlé.

Když jsem se do toho dala podruhé, tak jsem vypustila brokolici a udělala kuřecí maso výraznější chuti. A dnes? Dnes to nemělo chybu. Maso bylo s ostřejším kořením a do omáčky jsem posledně zapomněla přidat česnek. Dnes už ne a přiznám se, že jsem to zhltla rychleji než manžel a příště už to určitě nespletu.

A to je tedy ta moje dnešní dobrůtka.

Ona i vnoučata se pokouší a opravdu taky dobře a já si občas taky některý recept opíši.

Včera na mne zaklepala sousedka a přinesla mi misku třešní. Byly krásné - chrupky a myslím, že ani červi tak nebyli, aspoň jsem žádného neviděla, i když jsem je ani nehledala.

Mistička pro mne na mls, manžel se bojí červů, tak má smůlu.

A dnes opět přišel na řadu odpeckovač a ještě jsem dopoledne stihla k naší odpolední kávičce udělat takovou rychlou žmolenkovou buchtu. Je taky dobrá a hlavně, byla hned.

Tady je fotka.

Dělala jsem jen do remosky a jestli jsem vám někomu ukazovala jídlo na prázdný žaludek, tak se omlouvám. Na zítra už mám naložené vepřové maso na čínu, taky takový jednoduchý recept a nám moc chutná. A jak jinak, s rýží.

No, najedli jsme se, venku byl asi tak před hodinou docela slušný liják, ale už zase svítí sluníčko a tak to má být. Ráj pro houbaře.

Mějte se všichni krásně. To vám přeje Ježurka
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Jarmila* Jarmila* | E-mail | Web | 28. června 2016 v 15:28 | Reagovat

Libuško, opět samé dobroty. :-)
Přišla bych ochutnat, ale asi nezbylo. ;-)  :-D
U nás zase celý den svítí sluníčko, občas přejede nějaký mráček, z kterého ale nic nespadne. Už je zase hic. Ach jo! :-?

2 Aliwien Aliwien | E-mail | Web | 28. června 2016 v 15:52 | Reagovat

U nás je také horko,  relaxuji venku pod slunečníkem a při čtení Tvého článku se mi sbíhají sliny.  Taky jsem jednou zkoušela sýrovou omáčku,  ale nějak to nedopadlo.  Po druhé jsem už nenašla odvahu.

3 Jitka Jitka | E-mail | Web | 28. června 2016 v 17:48 | Reagovat

Červíky v třešních je lépe nehledat, protože by se určitě našli. Nakonec o co jde, jsou to bílkoviny a kdoví, co budeme jíst za chrobáky až přijde bída na kozáky. :-D

4 Miloslava Miloslava | Web | 28. června 2016 v 18:37 | Reagovat

Hlavně jsou to proteiny a když si je půjdete koupit jako vitamíny,tak nikdy nevíš,co ti tam přidají za sajrajt.Do třešní nekoukám a z višní se vodou uvolní a utopí....Teď bych si tvojí mlsku dala umírám hlady,musela jsem nejdříve z višní marmoškovat..pa :-)

5 věrka věrka | 28. června 2016 v 18:56 | Reagovat

Zase nějaká dobrota, ještě že jsem najedená, jinak nevím asi bych honem vymetala lednici, to je na velký hlad nejrychlejší. Já jsem dneska měla držkovku z masáků, mňam a trochu prejtu s bramborem. Do prejtu poslední dobou přidávám trošku pohanky a moc mě to chutná. Nesmí se jí dát moc, ona hezky ten tuk vycucne a je to bašta. Odpoledne jsem posekala kus zahrdy a jen tak tak jsem to dojela, začalo pršet a hezky zalilo. :-)

6 Joina Joina | Web | 28. června 2016 v 19:14 | Reagovat

Né vždy se všechno povede na porvé, taky mi to někdy nejde hned, kor taková dobrota.
Juuu takové nádherné červené třešinky. Takové budeme mít nejdříve za měsíc...
Na tu žmolenkovou buchtu, bych si vzala ráda recept, vypadá vážně moc lákavě a musí chutnat ještě lépe :)

7 Intuice Intuice | E-mail | Web | 28. června 2016 v 19:57 | Reagovat

Těstoviny trubky taky někdy dělávám a s tou sýrovou omáčkou a pikantnějším masem musí být super. Tak manželovi nejedou třešničky kvůli červům. A v bublanině nejsou?! :-D

8 Zdena Zdena | Web | 28. června 2016 v 21:57 | Reagovat

Libuško opět jsi uvařila dobrůtky. Ne každý recept sedne na poprvé. Pokaždé se musí chutě vyladit. Źmolenková buchta vypadá náramně, hned bych hřešila☺
U nás je takové sucho, že bych si trošku deště přála. Krásný večer. Z❤

9 DanaOlga DanaOlga | E-mail | 28. června 2016 v 22:09 | Reagovat

Sýrovou omáčku jsem se také naučila od dcery a dělám ji z plísnového sýru. Je to vždy mnamka. Déšt lze jen závidět, u nás neprší a je strašné sucho.

10 Jirka Jirka | E-mail | Web | 29. června 2016 v 4:52 | Reagovat

Člověk se pořád učí. Ty se učíš  rychle a dobře.

11 Jarka Jarka | Web | 29. června 2016 v 8:52 | Reagovat

Těstoviny máme rádi a když člověk musí jíst a vařit každý den, tak je každá inspirace vítaná. Takže díky. :-P Třešínková buchta je dobrá tečka za obědem i tvým článkem. :-D

12 Jan Turon Jan Turon | E-mail | Web | 29. června 2016 v 12:26 | Reagovat

Také je dnes více ingrediencí (pohanka,olivy , různé druhy ovoce a zeleniny) a lepší vybavení, tak se dá lépa experimentovat...

13 Ježurka Ježurka | Web | 29. června 2016 v 16:28 | Reagovat

[1]: Jarmilko, nezbylo, pravda. A venku je zase dusno, i když ráno pršelo.
[2]: Alenko, vydrž jako já. Taky jsem k ní neměla ten nejvřelejší vztah, ale je fakt dobrá!
[3]: Jituško, souhlasím všemi deseti, dokonce se ti to rýmuje.
[4]: Miluško, ty ale vůbec neposloucháš. V tom vedru se tak honíš? Však ona ti ta práce neuteče! Jíst, pít a taky odpočívat se musí!
[5]: Věruško, hlavně, jestli jsi se pořádně najedla, abys měla na to sekání dost síly! Ale určitě ano, když sis to pochvalovala.
[6]: Díky a ten receptík ti dám k tobě, ano?
[7]: Lotty, v bublanině jestli byli, tak už pečení. :-D a to asi nevadí
[8]: No vidíš, já bych ti ráda nabídla, ale když ty toho moc nesmíš, to je škoda.
[9]: Taky dávám nivu, ale ještě přidávám sýrovou italskou apetito a přichutím dle sebe a je to mňam.
[10]: Děkuji za pochvalu.
[11]: Ta buchta do nás brzy "zahučela!.
[12]: Ano, víc ingrediencí je, ale na všechny jsem si zdaleka nezvykla.

14 Myšák Myšák | Web | 29. června 2016 v 16:32 | Reagovat

Ten první vypadá moc dobře, tuhle kombinace vidím poprvé. Koukám, že je docela jednoduchá, tak to určitě vyzkouším ;-)

15 Iva Iva | Web | 29. června 2016 v 21:35 | Reagovat

Libuško, děláš mi chutě. Už jsme dlouho neměli těstoviny se sýrovou omáčkou. Buchtička také vypadá krásně. ;-)

16 Péťa Péťa | Web | 29. června 2016 v 21:58 | Reagovat

Já experimentuji ráda, i když občas to nedopadne - ale přítel sní všechno, je to zlatíčko. A co se týče rychlých receptů, tak já když spěchám, vařím jeden super rychlý - uvařím těstoviny a na pánvi osmahnu tři nakrájené stroužky česneku a dvě nakrájené čili papričky. Pak to jen smíchám, posypu sýrem (když je), pokapu trochu kvalitním olejem a je hotovo. Je to překvapivě fakt moc dobré a přitom taková znouzecnost :)

17 chudobka1970 chudobka1970 | Web | 30. června 2016 v 19:04 | Reagovat

Mám ráda sýrovou omáčku, abych ji ochutila trochu výrazněji, dávám tam nivu. No kuřecí dělám jako ty :-)

18 Ježurka Ježurka | Web | 2. července 2016 v 14:25 | Reagovat

[14]: Pravda je, že to bylo moc dobré, vyzkoušej a uvidíš.
[15]: Ivuško, při tvém mistrovském vaření to určitě děláš lepší.
[16]: Peti, to věřím, že je to dobré, ale asi nic pro mužský, ne? Není tam ani ťuk masa. :-?
[17]: Ano, já taky nivu, ta tam patří.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama