Další moje experimentování v kuchyni

6. února 2016 v 16:50 |  VAŘENÍ A PEČENÍ
Na stará kolena zjišťuji, že stačí sem tam něco v původní receptůře změnit a je na světě nový recept. Proto se už ani nedivím, že je tolik vydaných kuchařek. My si vlastně tak vytváříme doma svoji soukromou kuchařku, jen tak pro nás.

Já jsem dnes změnila ingredience hned u dvou pokrmů. Věděla jsem, že tento víkend žádná návštěva nepřijde, naopak my jedeme zítra k rodině syna, tak jsem přemýšlela, co upéci malého. A také jsem potřebovala konečně z mrazáku zlikvidovat vypeckovanou půlku višňového kompotu. Tedy stačí do remosky a jednoduchý recept, který mám zapsaný jako buchta ŠUP ŠUP. Všechno se smíchá dohromady a vrazí se do remosky. Jen jsem tam nedala původní šťávu z toho kompotu, jak je napsané v receptu, ale místo toho zakysanou smetanu, které jsem měla tři čtvrtiny kelímku v lednici. Výsledek byl chutný, i manžel chválil.

Může se to ještě před upečením posypat kokosem, ale ten jsem tentokrát zapomněla.

Dnes jsem opět vařila kuřecí vývar, protože ho máme rádi a také si pochutnáme rádi na bramborácích. My do těch klasických občas přidali kysané zelí, případně nakrájený párek.

V lednici jsem měla už asi týden zbytek hlávkového zelí, tak mne napadlo, co to zkusit místo toho kysaného dát do toho bramboráku? A taky tam byly dva malé plátky šlehané sekané, tak jsem je nakrájela a šup tam s nimi.

Tady už to mám až na brambory připravené, na alobalu je naloupaný česnek.

Pak už jsem přidala jen ty potraviny, co patří do klasického bramboráku.

a takhle nějak to vypadalo. Tohle jsem ovšem fotila, až byla půlka usmažená, ještě jsem to stihla.

No a toto je výsledek.

Jen dodám, že nám to opravdu moc chutnalo, zužitkovala jsem všechny zbytky, bylo to trošku jiné, ale opravdu výborné. Určitě jsme to neměli naposledy. Možná mi to chutnalo ještě víc, než s tím kysaným zelím. A taky se bramboráčky krásně opekly dokřupava.

Všem vám také přeji super víkendové mňam kuchtění. Zítra máme pečené kuřátko s nádivkou a výjimečně hranolky. Hezkou neděličku přeje Ježurka
 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Jana Jana | Web | 6. února 2016 v 17:27 | Reagovat

Libuško, buchta je určitě dobrá, ale já bych se ti tu dnes pro změnu vrhla na ten bramborák! :D  :-P  :-)

2 Intuice Intuice | E-mail | Web | 6. února 2016 v 17:37 | Reagovat

Bramboráčky mne taky lákají! Taky ráda upotřebuji doma všelijaké zbytky a pokaždé to vypadá jinak. Tak dnes jsem Tě hledala v naší čínské restauraci a Ty nikde, Ty si jíš doma! Pěkný večer přeji. :-)

3 chudobka1970 chudobka1970 | Web | 6. února 2016 v 17:43 | Reagovat

Vypadá to moc hezky. Já jsem v kuchyni až na nějaké výjimky levá jak šavle. Líbí se mi, s jakou lehkostí to zvládàš. :-)

4 Leri Goodness Leri Goodness | Web | 6. února 2016 v 17:58 | Reagovat

Bramboráčky vypadají skvěle, opět jsem dostala chuť! :D

5 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 6. února 2016 v 18:33 | Reagovat

Buchtu ti nechám ale bramboráčky beru já :-D Od bývalé kolegyně mám takové vylepšení bramboráku. Prvně jsem se divila a moc jsem nevěřila, ale od té doby využíváme poměrně často. Tavený sýr rozetřít spolu s feferonkami a na upečené bramboráky natřít. Je to fakt moc dobré :-P

6 Jarka Jarka | Web | 6. února 2016 v 19:16 | Reagovat

Buchtička "šup šup" byla s višněmi jistě moc dobrá a bramboráky už jsme dlouho neměli, tak díky za inspiraci. Někdy dělám jen maličké do lívanečníku a pak je podávám jako příloho ke guláši, místo knedlíků. Na ty tvé, dozlatova vypečené, se srdce směje! :-)

7 Radka Radka | E-mail | Web | 6. února 2016 v 19:19 | Reagovat

Libuško, až se mi sbíhají sliny! Souhlasím, že v kuchyni je důležité zapojit fantazii a nebát se toho, výsledek bývá milým překvapením. Zelí do bramboráku by mě nenapadlo, ale určitě někdy zkusím. Děkuji za bezva tipy! :-)

8 Iva Iva | Web | 6. února 2016 v 20:53 | Reagovat

Libuško, také experimentuji v kuchyni. Časti tak vznikají nové dobré recepty. ;-) Hlávkové zelí jsem ještě do bramboráku nedávala, to musím zkusit. :-D  :-)

9 Jitka Jitka | Web | 6. února 2016 v 21:26 | Reagovat

Mňam ty bramboráčky bych si dala. ;-)

10 Melissa Melissa | Web | 6. února 2016 v 22:49 | Reagovat

No, super:)! Taky občas doma zužitkuji různé zbytky, co jsou v lednici a dělám vlastní speciality:)A vždy to každému chutná, většinou tomu ještě dávám italské názvy a jsou to fakt super speciality in italiano:)Buchta byla určitě taky dobrá a pečené kuřátko nemá chybu:) Měj se hezky a užij si návštěvu;) :-) 🌟🍗🍟

11 Helena Helena | E-mail | Web | 6. února 2016 v 23:10 | Reagovat

Samé mńamky Libuško, takové bramboráky jsem ještě nedělala. :-)  Taky krásnou neděli. :-)

12 Hošanda Hošanda | E-mail | Web | 6. února 2016 v 23:11 | Reagovat

Libuško, buchtou jsi mi připomněla, že mám v komoře starší kompoty a měla bych je zužitkovat.
Ráda v kuchyni experimentuji.

13 dadainka dadainka | Web | 7. února 2016 v 5:05 | Reagovat

Vypadá to pěkně :-)

14 Zdena Zdena | Web | 7. února 2016 v 7:45 | Reagovat

Libuško- šikovná kuchřinka jsi. Takové nové dobrůtky jsi vymyslela. Opravdu to už není na novou kuchařku. :-) Taky mne dnes čeká vaření, tak uvidíme co lednička a špiz nabídne, taky si ráda vymýšlím kombinace. Horší je však když chlapci chtějí udělat něco co jsem vařila třeba před měsícem a samozřejmě od oka :-D Opět je to jiné. Krásnou neděli, pa ❤❤

15 Kitty Kitty | E-mail | Web | 7. února 2016 v 11:21 | Reagovat

Na bramboráčky jsi mě nalákala. Zbytky nemám, ale v pátek jsem koupila uzeninu, tak jí tam můžu polovinu hodit. Je výhodné včas přijít k tobě na takové články, jinak by zbylá klobáska padla do zelňačky ;-)

16 Dagmar Tomášková Dagmar Tomášková | E-mail | Web | 7. února 2016 v 11:51 | Reagovat

Taky jsem dostala strašnou chuť na bramboráčky :-) Budou dnes k večeři. Díky :-)

17 ruzena ruzena | E-mail | Web | 7. února 2016 v 14:42 | Reagovat

I když jsem už po obědě, děláš mi chutě! České chutě, ještě ke všemu :-D Buchtu šup šup občas dělám, i na bramboráčky si vzpomenu.. :-) včetně té vychytávky s vyčištěním lednice. Jen si musím pamatovat abych si příště přivezla lívanečník - tady nejsou.Dík za inspiraci :-)

18 Ježurka Ježurka | Web | 7. února 2016 v 17:59 | Reagovat

[1]: Díky, vyzkoušej sama!
[2]: No vidíš, ale přece jen něco málo. Manžel chtěl jít původně dnes také na oběd do čínské restaurace, sice u nás, ale to je fuk. Nakonec jsme nešli, necítí se v poslední době moc dobře.
[3]: Já stále ještě věřím, že tě život naučí co je třeba.
[4]: Tak si dej!
[5]: No, to mohu vyzkoušet, manžel ostré rád, ale já moc ne, tak uvidím.
[6]: Taky jsem občas dělávala malé bramboráčky jako přílohu, ale už je to na nás ještě s masem moc nebezpečné.
[7]: Dík, taky jsem koukala, jak to bylo dobré!
[8]: Ivuško, ty experimentuješ o level výše, já vím.
[9]: Bohužel, nezbylo.
[10]: Jé, vidíš, super nápad! Dát jídlu tajemné jméno a cizí! Vyzkouším!
[11]:[13]:[16]: Děkuji.
[12]: Ano, je to užitečné, dobré a rychlé.
[14]: Zdeninko, také mám taková jídla, že je pokaždé jiné, ale to nevadí.
[15]: Tak přeji dobrou chuť, Kitty.
[17]: Já je dělám na větší pánvi, lívanečník dosloužil, no a jde to taky.

19 Anička Anička | Web | 7. února 2016 v 19:50 | Reagovat

Miluju bramboráčky. To je to moje nej jídlo. Už se těším domů, až si je udělám. :-)

20 kouzelnakrajina kouzelnakrajina | 7. února 2016 v 23:09 | Reagovat

Hmmmm......mňam, vypadá to suprově a velmi lákavě =)

21 kouzelnakrajina kouzelnakrajina | Web | 7. února 2016 v 23:10 | Reagovat

zapomněla jsem dat sem svuj blog =)

22 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 8. února 2016 v 16:34 | Reagovat

Dobrota to byla určitě Libuško. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama