Nabitý den

31. ledna 2016 v 14:35 |  TÉMA TÝDNE
I v sobotu většinou vstávám jak ve všední den, tedy v sedm hodin. Tento den jsem čekala slíbenou návštěvu dcery a také syna s rodinou. Protože v sobotu téměř vždy ještě peru a peču mimo vaření, raději si ráno přivstanu, my totiž ještě stále obědváme, jak jsme byli zvyklí v práci, tedy v 11,00 hodin.

Ráno jsem tedy prvně dala prádlo do pračky, měla jsem nachystané i ručníky a utěrky, tak abych to dopoledne zvládla. No a pak jsem se pustila do pečení.

Minulý týden jsem nepekla. Měli jsme nějaké zbytky v mrazáku a nikdo se neohlásil, že by přišel na návštěvu, tak nám to stačilo. Včera jsem si řekla, že už jsme dlouho neměli kakaovou tvarohovou bábovku, ale na nás dva je dost velká, tak jsem se dala do toho. Výsledek mne uspokojil.


Pak jsem měla ještě jeden nápad. Měla jsem na mrazáku půlku listového těsta, tak jsem si řekla, že něco vyzkouším. Neměla jsem nic koupeného na pizza šnečky ani na tyčinky se sýrem a šunkou, tak jsem zkusila takové obyčejné tyčinky. Koupila jsem nedávno pikantní tavený sýr a byl opravdu pikantní, až mne pálila pusa. Tak jsem to zkusila. Rozválela jsem těsto jako na tyčinky, rozdělila na polovinu, jednu trošku potřela panenským olejem a posypala tymiánem a na tu druhou jsem namazala ten zmíněný sýr. Pak to k sobě přitiskla, přejela válečkem a udělala takové menší tyčinky, protože toho těsta nebylo moc a vlastně to bylo na zkoušku, co kdyby to nechutnalo, že? Nahoře jsem to mimo potření vejcem ještě trošku posypala červenou paprikou. Sůl na to manžel nechtěl.

Tady je příprava

a tady výsledek. Byla jsem pochválena jak manželem, tak dětmi,.

Vyšlo mi to dobře, jen jsem z trouby vyndala bábovku, tak jsem tam dala tyčinky. Následovala malá pauzička na kávičku a už jsem šla připravovat polévku. Manžel si poručil bramboračku, a protože do takové patří i houby a já měla ještě hrstičku sušených, tak jsem si řekla, že je tam přidám. Já si na polévku připravuji zeleninu předem, tentokrát jsem však měla čerstvou a tu já krouhám na robotu najednou na víc porcí, tak jsem se také trošku zdržela. Pak jsem měla rýžové nudle se zeleninou, tedy hodně přípravy, ale vaření pak šlo.

Zbytek zeleniny připravený na mrazák v dávkách na polévku.

A toto je na robotu připravená zelenina na oběd - rýžové nudle s kuřecím masem a zeleninou. Jen mrzkem jsem zapomněla nakrájet, tak jsem musela ručně.

Odpoledne jsem ještě připravila těstovinový salát k večeři a po chvilce už klepala na dveře dcera. Přijela sama, vnoučata nebyla doma, tak jsme poseděli u kafíčka, pokecali (i s manželem, aby bylo jasno), slíbili si, že se zase brzy sejdeme v Mostě v čínské restauraci a dcera jela dál na slíbenou návštěvu.

Asi za hodinu po ní přijel syn, ti přijeli všichni čtyři, z čeho jsem měla také velikou radost. Už dceři jsem říkala, ať řekne vnučce a teď jsem to osobně vyřizovala s vnukem od syna, že až pojedeme na ten k vánocům darovaný pobyt v Praze, že bychom moc rádi s manželem a studujícími vnoučaty poseděli v Praze v cukrárně. Pozvali jsme tedy Lukáše s jeho Ivankou a Terezku od dcery a já teď jen věřím, že nám do toho nevleze něco nepříjemného, abych se měla na co těšit. Škoda, že se tady děti nemohly sejít, ale každý má už svůj program, tak snad příště.

Příjemné odpoledne uteklo jako voda, já jsem byla opět nabita energií a vím, že se mám zase na co těšit. Navíc jsme si ještě s nejstarší vnučkou domluvily takový malý kšeftík po příjezdu z Prahy, že teď jen budu ráda, když se to všechno splní.

Vím, že my, senioři, už toho k čekání moc dobrého nemáme, ale nějaká aktivita či posezení s rodinou, to je to nejkrásnější čekání a když dojde k naplnění, nemá to chybu.

Krásné čekání něčeho pěkného a milého přeje i vám všem Ježurka
 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 31. ledna 2016 v 14:55 | Reagovat

Já čekám na jaro, na ty krásné žlutozelené barvy, měkké světlo a sluničko.

2 Kitty Kitty | E-mail | Web | 31. ledna 2016 v 14:56 | Reagovat

Zasloužila sis pěkný pocit a věřím, že tvoje papu zabodovalo. Tyčinky vypadají pěkně, už jsem je taky podle tvého nedávného návodu dělala. Jen jednodušší, co dům dal, ale nezůstaly na ocet ;-)

3 annapos annapos | Web | 31. ledna 2016 v 15:36 | Reagovat

Přeletěla jsem očima celou tvoji činorodost a posledních několik článků svědčí o tom, že jsi zase v plné síle a nic tě nebolí, netrápí neduhy, tak hodně zdraví Libuško i nadále. Tvoje slané pečivo se mě zalíbilo tak, že zrealizuji jistě brzy a pokud to bude tak dobré jak dobře to vypadá budu dělat i já.

4 signoraa signoraa | Web | 31. ledna 2016 v 16:05 | Reagovat

Libuško, bábovka se povedla, tyčinky vypadají víc než lahodně a jako bonus návštěva dětí. :-D
Zeleninu na polévku si také mrazím, ale v kusech, nenastrouhanou. Začala jsem s tím už před lety, když jsem nezpracovala celý celer. Od té doby, hezky podle velikosti bulvy (bud' 6 nebo 4 části), jednu uvařím, zbylé zabalím do potravinové folie a šup s tím do mrazáku. Mrkev a petržel po oloupaní také zabalím a pak stačí jen sáhnout, vybalit a může se vařit.

5 Intuice Intuice | E-mail | Web | 31. ledna 2016 v 16:23 | Reagovat

Libuško, jsi od rána čilá jako včelička. Krouhaná zelenina na mrazáku je výborný nápad. Asi je to levnější, než kupované balíčky zeleniny. Do čínské restaurace se chystáme taky. Jsem zvědavá, kdy se tam setkáme. :-)

6 Zdena Zdena | Web | 31. ledna 2016 v 17:31 | Reagovat

Libuško pěkně jsi toho stihla. Tyčky z listového těsta máme také moc rádi. Věřím, že jste měli příjemné odpolko. Je to krásné být pohromadě viď. Já tu teď odpočívam po oslavě naší princezny. Navařila, napekla, pohostila patnáct clovicku

7 Jitka Jitka | Web | 31. ledna 2016 v 18:14 | Reagovat

Takové experimentování není špatné. Když má člověk odvahu a nebojí se koření, může z toho být mílé překvapení. :-)

8 Jarmila* Jarmila* | E-mail | Web | 31. ledna 2016 v 18:28 | Reagovat

Libuško, všechno se ti moc povedlo. :-) Tyčinky byly se sýrem asi pikantnější, ale také přijdou k chuti.
Máš pravdu, naše generace se těší a čeká jen na rodinné sešlosti a menší radosti.
V Praze si to pěkně užijte. :-)

9 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 31. ledna 2016 v 18:37 | Reagovat

Já se jen tak kochám u pečeného- bábovky i tyčinek,  peču vlastně jen maso, také ho víc vařím a příkrmy, zeleninové saláty a kompoty. Hlavně ale vařím polévky, bez těch u nás není oběd -pro manžela.
Máš to pěkně rozběhnuté, máš se na co těšit. Ať vše vyjde.

10 Iva Iva | Web | 31. ledna 2016 v 19:05 | Reagovat

Libuško, ty jsi byla pracovitá jako včelička. ;-) Bábovka se ti povedla je nádherná a určitě i dobrá. :-D

11 Leri Goodness Leri Goodness | Web | 31. ledna 2016 v 19:07 | Reagovat

Tyčinky znám, jsou skvělé, hned jsem na ně při pohledu na tvé fotky dostala chuť! :)

12 Iveta64 Iveta64 | E-mail | Web | 31. ledna 2016 v 19:15 | Reagovat

Libuško to je super,jsi šikulka asi s tebe mají radost :-) ★⋰⋱★ ★⋰⋱♥♥♥✿✿✿ :-)

13 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 31. ledna 2016 v 19:33 | Reagovat

Libuško nápad zamrazit nespotřebovanou zeleninu se u nás taky využívá. Bábovka i tyčinky vypají moc dobře. Mě osobně se moc s listovým těstem nedaří. :-(  :-)

14 Anička Anička | Web | 31. ledna 2016 v 21:15 | Reagovat

Mňam, děláš mi chutě, Ježurko. Já se tu musím živit toastovým chlebem, tak se mi na takovéto obrázky těžko dívá. ;-)

15 Lydie Lydie | 31. ledna 2016 v 22:37 | Reagovat

Bábovka i tyčinky jsou "přímo k sežrání". :-)  :-)

16 Otavínka Otavínka | Web | 1. února 2016 v 7:43 | Reagovat

Samé dobrůtky jsou lákavé. Já je sice nesmím, ale kdybych tady byla už včera večer, třeba bych si naprogramovala chutě na noční sežrání. Jinak mne vždy fascinují ty návštěvy dětí a vnoučat. Vždy si udělají čas na babičku a přijedou.

17 Hanka Hanka | 1. února 2016 v 8:46 | Reagovat

Dobrý den, já zase uvažuji nad tím, obědvat v 11 hodin. Zdá se mi to dost brzy, hlavně pokud snídáte, což si myslím, že snad ano. Vím, že je to zvyk, když si to představím, mě by to svazovalo. Když jsem doma, obvykle obědvám kolem 13. hodiny, tak brzy - pokud někam jedu. Přeji hezký den. :-)

18 Mačka Mačka | Web | 1. února 2016 v 10:06 | Reagovat

Babovka vyzera chutne :-)

19 Jarka Jarka | Web | 1. února 2016 v 10:42 | Reagovat

Taky vstávám kolem sedmé hodiny a to každý den, déle spát nedovedu a navíc už se hlásí i Peginka na venčení a něco dobrého do misky. :-) Stihla jsi toho opravdu hodně, měla jsi rušný den zpříjemnělý milými návštěvami. :-)

20 Jana Jana | Web | 1. února 2016 v 11:33 | Reagovat

Libuško, připravila jsi rodině pěkné pohoštění :-) Já pekla bábovku jen tak, minulý týden, našla jsem na google bábovku s višněmi, naloženými v rumu a celá bábovka byla politá čokoládou. Tak jsem to musela také vyzkoušet. Bez návštěvy příbuzných, jen my doma a po bábovce se jen zaprášilo :-)

21 Hošanda Hošanda | E-mail | Web | 1. února 2016 v 13:54 | Reagovat

Libuško, zvládla jsi toho hodně.
Máš pravdu posezení s rodinou je to nejlepší.

22 Janka Janka | Web | 1. února 2016 v 14:36 | Reagovat

Tady ty toho tolik zvládneš, a tak brzy vstáváš. To mě nikdo z postele dříve jak v 8 hodin nedostane. Je fakt, že jsem zase noční pták. :-)

23 Helena Helena | E-mail | Web | 1. února 2016 v 23:04 | Reagovat

Libuško, napekla jsi a navařila samé dobroty, někdy se improvizace vyplatí a osvěží jídelníček. :-) Krásně jste si sobotu užili a udělali nové plány. :-)

24 chudobka1970 chudobka1970 | Web | 2. února 2016 v 8:50 | Reagovat

Bylo to parádní, jak ty to všechno děláš? Jsi fakt dobrá :-D

25 Ježurka Ježurka | Web | 2. února 2016 v 14:23 | Reagovat

[1]: Už aby to tady bylo.
[2]: Děkuji, Kitty, bylo vše OK.
[3]: Aničko, to jen někdy klamu tělem, není každý den posvícení, ale to já vím, proto to tak beru.
[4]: Také mrazím některou zeleninu vcelku, na vývar třeba a taky rovnou v balíčcích.
[5]: Právě tu krouhanou zeleninu používám na různé druhy bramboraček a podobných polévek. Tak příště nashle v čínské restauraci! :-D
[6]: No, Zdeninko, nezmar jsi ty, nachystat pro tolik lidiček - 1******
[7]: Pravda, ne vždy to musí vyjít, ale tentokrát dobrý!
[8]: Jarmilko, já pořád říkám, že pojedeme, protože jeden nikdy neví a navíc až v první dekádě března!
[9]: Polévky má manžel taky rád, ale v týdnu je moc nedělám, míváme je max 3 x týdně.
[10]: Ano, tuto bábovku milujeme všichni. Kdysi můj bratr, když ji u mne jedl říkal, že je to lepší než dort.
[11]: No tak, hupky dupky pro těsto a do toho!
[12]: Já doufám, že ano, Ivetko! Měj se!
[13]: To se divím, že se ti s listovým těstem nedaří, pokud vím, tak si všichni libují, jak je to jednoduché.
[14]: Tak to chce, Aničko, nějaké zpestření!
[15]: Taky byly hned "sežrány".
[16]: Ty návštěvy - to je moje největší radost.
[17]: My jsme tak zvyklí léta, vstáváme poměrně brzy, snídáme málo, pak je rovnou oběd. Večeříme také brzy. Jsme doma, tak si to uděláme tak, jak nám to vyhovuje.
[18]: Děkuji, nejen vyzerá.
[19]: Takové dny miluji.
[20]: Bábovkou nezarmoutíš, určitě ta tvoje musela být taky skvělá.
[21]: Já vím, že to máš podobně. Príma, viď?
[22]: To je ono, my chodíme spát poměrně brzy.
[23]: Plánovat se, Helenko, musí, aspoň se zas máme na co těšit.
[24]: No, Renátko, dělám, ale jak kdy, víš? Třeba dnes mi to zrovna vůbec nešlo.

26 Ludmilita Ludmilita | Web | 3. února 2016 v 20:52 | Reagovat

Mňam! Akú mám teraz hroznú chuť na tie tyčinky :-) Jedno z mojich najobľúbenejších jedál :-D A syr - skvelá voľba! Jedla by som všeličo, na čom je syr! Syr je proste naj :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama