Inovuji nebo experimentuji?

11. května 2013 v 16:57 |  VAŘENÍ A PEČENÍ
Máme s manželem oba rádi bramborák. Vím, je to smažené - tedy nezdravé, ale neděláme ho často a už nám také nejede jen tak - tedy beze všeho.

Máme také rádi zelí, tak jsem tam v poslední době přidávala i kysané zelí. Bylo to dobré a pak jsem si vzpomněla, jak jsme kdysi byli s manželem v restauraci na jídle a tam nabízeli plněný bramborák. Tedy ten klasický, přeložený a plněný zelím a uzeným masem. Proč si to nevylepšit a nezjednodušit, ne?

Jak jsem řekla, tak jsem dnes udělala. Do klasické bramborákové směsi jsem přidala nejen to zelí, ale i na kostičky nakrájené uzené maso.

Byla to mňamka, určitě jsem to takto nedělala naposledy.

Minulý týden jsem udělala tvarohové řezy, které má manžel moc rád. Je to těsto a nahoře tvaroh, určitě to znáte všichni. Ale já jsem zjistila, že jsem měla na mrazáku ještě od loňska třešně. Nejvyšší čas je zlikvidovat. Tak jsem je nasázela ještě na ten tvaroh. Po vychladnutí jsem si ještě vyhrála a udělala nahoru želatinovou polevu. Vím, že by se lépe barevně hodila červená, ale měla jsem jen čirou. A na chuti to neubralo.


Manžel chodil a ukrajoval a chodil - no bylo to také dobré. A nedivte se mi, že si to jídlo sama chválím, mně i manželovi chutnalo a pak se řídím heslem "pochval se sama, stejně to za tebe nikdo neudělá".
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Intuice Intuice | E-mail | Web | 11. května 2013 v 17:03 | Reagovat

Libuško, pořád jsi tak činná! Bramboráky taky miluji, a taky už je nedělám tak často. Nyní je ráda dělám malinké, jako přílohu k nějakému masu. Buchta s třešněmi se Ti také vyvedla, také často dělám z toho, co potřebuje zlikvidovat. :-)

2 Kitty Kitty | E-mail | Web | 11. května 2013 v 17:36 | Reagovat

Je vidět dobrou hospodyni. I výbornou chápavou manželku. Děláš, co chutná tomu druhému a ještě rozdáváš nápady, co a jak se Ti podařilo. Včetně fotek. Ty nám dráždí chuťové buňky samy o sobě... :-P

3 annapos annapos | Web | 11. května 2013 v 17:55 | Reagovat

Dobrou chuť...A hezkou neděli.

4 ajka ajka | Web | 11. května 2013 v 19:20 | Reagovat

Zelí do bramboráku taky někdy dávám, pak tomu říkám zelňáky :-D

5 Jarka Jarka | Web | 11. května 2013 v 19:42 | Reagovat

Bramboráky miluje můj muž, ale mě nebaví strouhat se s bramborami, tak když už se odhodlám k činu, tak jedině za podmínky, že mi pomůže s tím otravným strouháním. Uzeninou ho taky vylepšujeme, ale přidat zelí, nás ještě nenapadlo, takže příště určitě vyzkoušíme. :-)Mě, by ale stejně víc chutnaly ty tvarohové řezy. :-P

6 Helena Helena | E-mail | Web | 11. května 2013 v 20:19 | Reagovat

Bramboráky se zelím jsem ještě nejedla.Ale určitě jsou dobré,jsi kreativní,inovativní a experimentální hospodyńka. :D

7 Máří Kosáček Máří Kosáček | E-mail | Web | 11. května 2013 v 21:22 | Reagovat

Moc krásné dobrotky, hned se mi sbíhali sliny. :-)

8 Jeny Jeny | Web | 11. května 2013 v 21:48 | Reagovat

No pokud tě nikdo nepochválil, tak tě chválím já, protože ty bramboráčky vypadají zajímavě. Já je moc nejím, protože v nich není maso - a cokoliv bez masa pro mě není jídlo. :D Ale tato obměna s uzeným vypadá krásně, asi to zkusím. ;)

9 Miloslava Miloslava | Web | 11. května 2013 v 21:57 | Reagovat

Libuško,umíš dělat chutě,víš jaký mám hlad???Ale nebudu papat,mám tady dojíst nakrájené jablíčko.
Dělala jsem minulý týden bramboráček s restovanými jatýrky,dobrý to bylo.Kuřecích jatýrek bylo málo,tak jsem je naplnila do hotového bramboráčku. :-)

10 Jája Jája | E-mail | Web | 11. května 2013 v 22:06 | Reagovat

Ahoj Libučko, bramboráčky takto jsou super a buchtička taky, tak už dva dny prší a už mám tolik receptů, nejde dělat na zahrádkách tak každý vaří a peče... :-) dík za inspiraci.... :-D krásnou neděli... :-)  :-D

11 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 11. května 2013 v 22:36 | Reagovat

Libuško tolik mám u tebe zameškáno. Plno krásných zážitků jsi měla, také plno dobrot.
Bramboráčky s játrama jsou velmi dobré - podusit, tak jak píše paní Miloslava. :-)

12 Vendy Vendy | Web | 11. května 2013 v 23:09 | Reagovat

Bramboráky plněné masem a zelím můžeš mít jako hlavní jídlo, je tam od každého kousek. Udělala jsi to po svém a taky musely být moc chutné.
A řezy vypadají báječně, využila jsi všehom, cos měla ve špajzce, přidané třešně se hodily a moučník vypadá náramně.
Dobře jsi uvařila! :-)

13 Vendy Vendy | 11. května 2013 v 23:10 | Reagovat

[8]: Do bramboráku klidně můžeš nakrájet uzeninu, tak se to dělá běžně. Uzené maso se nejlepší, ale můžeš dát i nějaký párek (lepší kvality).

14 Amelie Amelie | Web | 12. května 2013 v 2:19 | Reagovat

Bramborák s masem mám ráda. A hážu tam tajně, aby chlapi nevěděli, i ovesné vločky. Je to lahůdka a zdravější.

15 Jitka Jitka | E-mail | Web | 12. května 2013 v 14:00 | Reagovat

Můj muž bramborák bez uzených kostiček nebo alespoň salámu nechce, takže já už pro inovaci přidám jen zelí. ;-)

16 chudobka1970 chudobka1970 | Web | 12. května 2013 v 15:56 | Reagovat

Jsi šikulenka:-)) Já dnes dělala podobnou tvarohovou buchtu,na piškot jsem dala tvaroch nastavený pudinkem a mzi to přišly mandarinky.Jsem zvědavá, jestli se můj výtvor dožije zítřka:-))

17 Radka Radka | E-mail | Web | 12. května 2013 v 17:16 | Reagovat

Libuško, klidně se pochval, protože se mi sbíhají sliny jen z těch fotek :-)
Dělala jsem v týdnu bramborák v troubě, protože smažené mi nedělá dobře na slinivku, ale nebylo to ono. Raději se budu kurýrovat a dám si ten poctivý, smažený!

18 Alis Alis | Web | 12. května 2013 v 17:25 | Reagovat

Ahoj Ježurko, vykouzlila jsi z obyčejných jídel ohrmoné dobrůtky :-)  :-)  :-)

19 Katka Katka | Web | 12. května 2013 v 21:18 | Reagovat

Jak já jsem ráda, když přijede dcera s přáteli, kteří se už o sebe musí starat sami, a proto jsou rádi, když maminka navaří. Ti mí, co se mnou jsou stále, jsou zmlsaní a pořád něco zbývá. Tím pádem mě vaření naprosto přestalo bavit.
Proto ti trochu závidím, že manžel ukrajuje a ukrajuje... :-)

20 bludickka bludickka | E-mail | Web | 13. května 2013 v 10:13 | Reagovat

My jsme doma minule dělali bramboráky, ve kterých byla místo česneku cibule, ale byla to dobrota :) A řezy s tvarohem? Hmm, něco tvarohového bych si hned dala :) My včera pekli sušenky. Celkem nenáročné a snad vydrží ještě do zítřka :)

21 Ell-e Ell-e | E-mail | Web | 13. května 2013 v 12:16 | Reagovat

Jejda, vy mi ale děláte chutě :))

22 Ježurka Ježurka | Web | 13. května 2013 v 13:50 | Reagovat

[1]: Bramboráky jako přílohu - to taky mohu. Je to výborné.
[2]:[3]:[7]:[18]:[21]: Děkuji.
[4]: Třeba zelňáky, ale s masem. :-D
[5]: Vidíš, já brambory nekrouhám. Na to mám "lidi". Manžel se toho ujal už automaticky. Zkus to také!
[8]: Zkus, bylo to fakt dobré a to uzené tam bylo príma!
[9]: Jo, to bych také mohla.
[10]: No dobrý recepty ne? Když prší, můžeš ty posbírané zkoušet :-)
[11]: To věřím, játra jako taková mám ráda a bramboráky taky, není co řešit.
[13]: Ano, Vendy, s párkem to máme taky vyzkoušené, ale přiznávám, tohle bylo lepší!
[14]: Zdravější určitě, ale že by i lahůdka?
[15]: Zkus, Jituš, ale ne víc zelí než brambor!
[16]: Jak tak koukám, aby moc nezbude.
[17]: Je to těžké, když už se musíme omezovat v tom co nám chutná, že?
[19]: Aha a kdopak ze zmlsal? Tak si to užívej, když jich přijede víc a je to.
[20]: Tak s cibulí bramboráky? Tu mám taky ráda.

23 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 13. května 2013 v 15:10 | Reagovat

Na strouhání mám  robotek, není problém a tento týden bramboráky také udělám. S uzeným jsme si je dávali při služebních cestách v Ostravě, tam byly výborné. Zkuste je zadělávat kysaným mlékem nebo trochou zakysané smetany, jsou krásně světlé, jemné, křupavé. Brambory neztmavnou před smažením. To mě naučila jedna zkušená kuchařka už dávno. ;-)

24 Jitka Jitka | E-mail | Web | 14. května 2013 v 8:03 | Reagovat

[23]:Růži, zkusím. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama