ZASE JSEM VE SVÉM ŽIVLU

2. července 2011 v 13:24 | já |  JEN TAK
Jak je známo, tak minulou sobotu jsem se vyvalovala na tom mém nuceném "výletu", tak už se mi stýskalo po tom, jak zase budu doma vyrábět dobrůtky, které máme rádi.

Je jasné, že jsem začala hned po návratu domů vařit vždy to, co chutná hlavně manželovi, abych mu vynahradila ten "ztracený" čas, protože on sám o sobě říká, že dokáže připálit i vodu na čaj, ale sobota - to je něco jiného. To máme vždy kopec nádobí a já celé dopoledne trávím u plotny, ale ráda.

V týdnu totiž nevařím polévky, já je vůbec nemusím a manželovi prý stačí ty víkendové, ale hlavně se totiž minimálně každou sobotu u nás peče.

Dnes jsem si vymyslela kuřecí vývar se zeleninou, játrovou zavářkou a nudlemi, hovězí maso na paprikách a rajčatech, mimochodem dobrůtka, no a je léto, tak nějaký koláč s ovocem.

Nedávno objevila moje dcera mezi množstvím receptů, které dostávám od známých a mám jich opravdu fůry, jeden moc dobrý. Já jí totiž ty, co jsou mi sympatické přeposílám a ona tam jeden výborný nejen objevila, ale zkusila, pro velký úspěch opakovala a tak mi ho doporučila.

Je to tak výborný recept a přitom tak jednoduchý, že ho zvládnou i začátečnice. Já jsem si ho ovšem ještě malinko upravila a řekla bych, že se experiment povedl.

Proto jsem si řekla, že ho pro vás, kteří jste zvědaví jako já vyfotím. Tak takhle vypadá ještě na plechu :


No a tady už je nachystaný ke kávičce.


Původně to je koláč, kde se dávají střídavě nahoru lžíce ochuceného tvarohu a lžíce džemu, ale proč nezkusit třeba borůvky, ne?

Těsto je hotové raz dva, jen se to dá vše do jedné mísy, vše se to musí dobře promíchat. Protože já ještě pořád na tu ruku moc nemůžu, vzala jsem si na pomoc hnětač, jen na to promíchání. A pokud by někdo chtěl tento fofr koláč udělat, zde je recept :
1 pohár (250 ml) krystalového cukru, 2 poháry polohrubé mouky, 1 pohár šlehačky, 3 vajíčka, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr.

To je celá paráda. Já jsem měřila hrnkem, šlehačka už takovou míru má, zamíchat, nalít na plech a upéct.

Tak tedy pokud má někdo chuť, stavte se, dodávám i s kávou!
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 ruža z Moravy ruža z Moravy | E-mail | Web | 2. července 2011 v 16:10 | Reagovat

Tak něco podobného, ale bez šlehačky: 1 velký bílý jogurt (380g) 1,5 stejného kelímku polohrubé mouky, 1/2 kelímku krupicového cukru, 1/2 bal. prášku do pečiva, l vejce - rozmíchat. Čerstvé nebo rozmrazené ovoce, drobenka: ldíl mouky hl., l díl másla nebo Hery, l díl moučk.cukru promnout. Těsto na vymazaný a moukou vysypaný plech rozetřít, poklást ovocem, posypat drobenkou- Zvolna pečeme cca 25 minut. ;-)

2 Kitty Kitty | E-mail | Web | 2. července 2011 v 16:40 | Reagovat

I já takovou bublaninu dělám hrnkovou: 2 hrnky asi 250 ml míchané mouky hladké s polohrubou a ještě celozrnnou, 2 celá vajíčka, hrnek mléka nebo ten jogurt, cukru míň, 1/2 hrnku oleje, osolit. Dělávám to v sezóně s kostičkami rebarbory zamíchanými do těsta a ještě navrch ovoce, bez posýpky, necukrované, abych mohla i já. Ale je to mňamka. Teď letím natrhat rybíz a už začaly kanadské borůvky, dám taky, bez rebarbory, už došla. A samo s kafíčkem. Já jen jeden čtvereček, ale Pepíno to může. Taky jste zvaní... ;-)  :-D

3 Kitty Kitty | E-mail | Web | 2. července 2011 v 16:42 | Reagovat

Jéžiš, jasně, prášek do pečiva nebo do perníku. No, někdy ho zapomenu dát, ale to není překážkou, aby to Pepíno nespucoval... :-( Nikdy nezůstane! :-D

4 Shariony Shariony | Web | 2. července 2011 v 16:42 | Reagovat

No vypadá to lahodně, někdy bych mohla vyzkoušet :-)

5 ruža z Moravy ruža z Moravy | E-mail | Web | 2. července 2011 v 16:52 | Reagovat

K článku o knedlíkách jsem dala recept na turistické řezy, které dělávala jedna moje známá (již peče někde nahoře) a podařilo se mi výměnou za několik sklenic agreštů( ze kterých to nejraději dělávala)z ní ten recept vytáhnout. Jednoduché a zužitkují se starší zavařeniny. ;-)

6 josher josher | E-mail | Web | 2. července 2011 v 17:07 | Reagovat

Dělám často jednoduchý piškot a dá se nahoru dát cokoliv.
Recept:
25dkg cukru
4 žloutky
10 lžic oleje
10 lžic vody
25dkg polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
Opatrně zamícháme sníh ze 4 bílků
Můžeme poklást ovocem a nebo polijeme pudingem a po upečení potřeme zakysanou smetanou a posypeme skořicí.
Dobrou chuť :-D

7 jezura jezura | Web | 2. července 2011 v 17:19 | Reagovat

Děkuji moc všem za zajímavé recepty, ono je dobré to měnit, proto říkám - proč ne? Určitě to vyzkouším příště a pak event. dám vědět. :-D

8 otavinka otavinka | Web | 2. července 2011 v 18:07 | Reagovat

Milá Ježurko a děvčata, to jste mi zase udělaly chutě. Já to tedy nemohu, ale pěkně se to čte a i se o tom sní. Asi jde o předávání myšlenek, taky mám nějaké recepty. Přeji hezký večer a báječnou neděli! :-D  :-D

9 Lydie Lydie | 2. července 2011 v 22:02 | Reagovat

Dobrý večer-tak něco takového zítra upeču-právě jsem přemýšlela co udělat,abych se neopakovala. :-)

10 annapos annapos | E-mail | Web | 3. července 2011 v 18:11 | Reagovat

Přes kopec to mám k tobě kousek Libuško, a tak skočím na letadlo a jsem tam na to kafíčko co by dup. V neděli večer je to krásná náplň co s načatým večerem.

11 dubenka dubenka | 4. července 2011 v 10:59 | Reagovat

Rychlá piškotová bublanina.
do šlehače 5 celých vajíček, 30 dkg pískového cukru nebo jemného krystalu, ušlehat do pěny, zamíchat 30 dkg hrubé mouky, na plech vyložený papírem na pečení a posypat postupně,co zahrada dává. Třešně, rybíz, angrešt,borůvky.

12 jezura jezura | Web | 4. července 2011 v 17:09 | Reagovat

[8]: Také tam máš dobrůtky!
[9]: Dobrá a napiš, jestli to chutnalo jako nám. 8-)
[10]: Tak kde jsi? Čekala jsem a nic. [:tired:]
[11]: Už mám zkopírováno a vyzkouším, jako ty recepty ostatní. Díky! :-)

13 adaluter adaluter | Web | 9. července 2011 v 15:09 | Reagovat

Po borůvkách se můžu utlouct, tak tu jen marně naprázdno polykám, že jsem přišla pozdě a už nic nezbylo. :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama